Brässerad fläsksida

Johannas fläsksida.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ljuvligt smakrik fläsksida som passar fint på ett buffébord eller andra kalas. Servera gärna med chilimajonnäs eller sesammajonnäs.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1cm
    ingefära
  • ½tsk
    torkad chili
  • 2
    salladslökar, det vita i stora bitar (spara det gröna till garnering)
  • 1msk
    matolja
  • 2dl
    kycklingbuljong
  • ¾dl
    kinesisk soja, ljus
  • 2msk
    risvin eller torr sherry
  • 2msk
    black bean garlic sauce
  • 1
    stjärnanis
  • 1msk
    chinkiangvinäger
  • 1
    kanelstång
  • 400g
    fläsksida

Till servering

  • sesammajonäs eller chilimajonnäs (se relaterade recept)

Så lagar du

1. Hacka vitlöken fint. Skala och hacka ingefäran. Skär det vita på salladslökarna i cirka 5 cm långa bitar. Lägg det gröna åt sidan.

2. Hetta upp oljan i en liten kastrull och stek vitlök, salladslök, ingefära och chili i någon minut. De ska inte få färg. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp.

3. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en kastrull som nätt och jämnt rymmer fläsket och slå över marinaden. Sätt på ett lock.

4. Sätt in i ugnen i cirka 3 timmar.  Ta ut och ös någon gång under tiden. Efter 3 timmar, lyft ur köttet och lägg det i en ugnsfast form med fettsidan uppåt. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in köttet igen i 5-10 minuter tills det fått färg.

5. Ta ut och låt svalna innan du skär i knubbiga skivor. Bryt loss bladen från salladen. Hacka det gröna på salladslöken fint.

6. Servera köttskivorna på salladsblad med sesam- eller chilimajonäs och finhackad salladslök.

Dela det här receptet med dina vänner!