Brässerad fläsksida
Publicerat:
2016-12-15Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
- 2vitlöksklyftor
- 1cmingefära
- ½tsktorkad chili
- 2salladslökar, det vita i stora bitar (spara det gröna till garnering)
- 1mskmatolja
- 2dlkycklingbuljong
- ¾dlkinesisk soja, ljus
- 2mskrisvin eller torr sherry
- 2mskblack bean garlic sauce
- 1stjärnanis
- 1mskchinkiangvinäger
- 1kanelstång
- 400gfläsksida
Till servering
- sesammajonäs eller chilimajonnäs (se relaterade recept)
Så lagar du
1. Hacka vitlöken fint. Skala och hacka ingefäran. Skär det vita på salladslökarna i cirka 5 cm långa bitar. Lägg det gröna åt sidan.
2. Hetta upp oljan i en liten kastrull och stek vitlök, salladslök, ingefära och chili i någon minut. De ska inte få färg. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp.
3. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en kastrull som nätt och jämnt rymmer fläsket och slå över marinaden. Sätt på ett lock.
4. Sätt in i ugnen i cirka 3 timmar. Ta ut och ös någon gång under tiden. Efter 3 timmar, lyft ur köttet och lägg det i en ugnsfast form med fettsidan uppåt. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in köttet igen i 5-10 minuter tills det fått färg.
5. Ta ut och låt svalna innan du skär i knubbiga skivor. Bryt loss bladen från salladen. Hacka det gröna på salladslöken fint.
6. Servera köttskivorna på salladsblad med sesam- eller chilimajonäs och finhackad salladslök.