Brässerad oxkind med rödvinssås

Publicerat:

samt smörstekta trattkantareller & mandelpotatispuré

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    oxkinder, á 600 g styck
  • 2 st
    medelstora morötter
  • 1 st
    medelstor lök
  • 1 st
    liten rotselleri
  • 4 dl
    rödvin
  • 1 dl
    rödvinsvinäger
  • 2 dl
    utspädd oxfond
  • 2 msk
    rapsolja
  • 2 st
    lagerblad
  • 5 st
    vitpepparkorn
  • 1 kg
    mandelpotatis
  • 3 dl
    mjölk
  • 1 dl
    grädde
  • 4 msk
    smör
  • 200 g
    färska trattkantareller
  • 1 kruk(or)
    kruspersilja
  • maizena + vatten
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du