Bresaola- och kronärtsskockssallad

Bresaola- och kronärtsskockssallad

Ingredienser

4portioner

  • 2 - 3 st
    små fina kronärtsskockor
  • 70 - 100 g
    bresaola
  • 1st
    citron
  • olivolja
  • parmesan
  • salt och svartpeppar på kvarn

Så lagar du

Ansa kronärsskockorna. Ta bort de yttre lite hårdare kronärtsskocksbladen och skär av de vassa spetsarna på resten av bladen. Skiva sedan kronärtsskockorna så fint du kan, och pressa genast citronsaft över kronärtsskocksstrimlorna så de inte mörknar. Blanda ner lite olivolja och salt. Lägg upp bresaola på ett stort uppläggningsfat. Ringla över olivolja och pressa över citronsaft. Peppra. Lägg upp kronärtsskocksstrimlorna och hyvla över parmesan. Som alternativ kan du servera din bresaola med ruccola och hyvlad parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!