Brie- och salamispäckad burgare med baconmajonnäs

Tid:

Brie- och salamispäckad burgare med baconmajonnäs.

Tid:

Härligt smakrik sommarmat, från grillen eller spisen. En snabbvariant av baconmajo gör du på färdig majonnäs som blandas med tärnat, knaperstekt bacon.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    nötfärs, gärna högrev
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar
  • 8-12 skiva(or)
    salami
  • 50-75 g
    brieost

Tomatröra

  • 250 g
    körsbärstomater
  • 1 krm
    salt
  • 1 tsk
    socker

Baconmajonnäs

  • 2 paket
    bacon, 280 g
  • 2 msk
    rapsolja
  • 2
    äggulor
  • 2 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    äppelcider- eller vitvinsvinäger
  • ev salt och peppar

Servering

  • 2
    ciabattabröd + lite olja
  • blandad sallad + lite olja
  • 2
    färska rödlökar
  • rostade solros- eller pumpakärnor

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg