Broccoli- och mozzarellapaj

Broccoli- och mozzarellapaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

8portioner

Pajskal

  • 1st
    pajform 28 cm i diameter
  • 4dl
    dinkelmjöl
  • 200g
    smör
  • 4msk
    vatten
  • 2krm
    salt

Fyllning

  • 800g
    färsk broccoli
  • 300g
    mozzarella
  • 7
    ägg
  • 5dl
    mjölk
  • 2dl
    grädde
  • salt

Så lagar du

Pajskal

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump.

3. Lägg i kyl för att vila cirka 30 minuter.

4. Kavla eller tryck ut pajdegen i pajformen.

6. Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 15 minuter.

7. Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.

Fyllning

1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Ansa och skär ner broccolin i mindre kronor, koka dem i saltat vatten i cirka 3-4 minuter.

3. Kyl ned broccolin snabbt genom att lägga den i ett isbad (vatten samt is).

4. Riv mozzarellan på ett rivjärn, vispa ihop äggen samt mjölk och grädde samt den rivna mozzarellan. Smaka av med salt.

5. Lägg broccolin i pajskalet, slå äggblandningen över och grädda i ugn cirka 30-40 minuter.

Tips

- Dubbel sats pajdeg räcker till en stor paj i långpanna.

Dela det här receptet med dina vänner!