LCHF Broccolipizza med pinjenötter och västerbottensost

Tre broccolipizzor på en plåt med bakplåtspapper.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tre goda pizzor med stark ost blir 1-2 portioner. Börja med ugnen på 200 grader.

Ingredienser

2portioner

  • 1st
    broccoli, färsk
  • 2st
    ägg
  • 1dl
    riven västerbottensost, eller annan smakrik ost

Garnering

  • 1ask(ar)
    körsbärstomater
  • 1st
    mozzarella
  • 1kruk(or)
    basilika
  • 1st
    rödlök, skuren i ringar
  • ½dl
    rostade pinjenötter

Så lagar du

1. Riv broccolin på rivjärnet mot den grova sidan. Hela stammen ska med. 
2. Blanda äggen och den rivna osten med broccolin.
3. Dela upp smeten i tre lika stora delar.
4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och forma smeten till tre rundlar med en gaffel, cirka 15-18 centimeter i diameter.
5. Grädda i cirka 15-18 minuter, ta ut plåten och lägg på garneringen.
6. Höj värmen på ugnen från 200 grader till 225 grader - in med pizzorna i 5-8 minuter eller tills mozzarellan har smält.
7. Rosta pinjenötter i torr het panna. Det tar cirka 5 minuter. Rör om hela tiden så att de inte bränns.
8. Strössla pinjenötterna över pizzan och och garnera med basilikablad.

Dela det här receptet med dina vänner!