LCHF Broccolipizza med pinjenötter och västerbottensost
Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Tre goda pizzor med stark ost blir 1-2 portioner. Börja med ugnen på 200 grader.
Ingredienser
2portioner
- 1stbroccoli, färsk
- 2stägg
- 1dlriven västerbottensost, eller annan smakrik ost
Garnering
- 1ask(ar)körsbärstomater
- 1stmozzarella
- 1kruk(or)basilika
- 1strödlök, skuren i ringar
- ½dlrostade pinjenötter
Så lagar du
1. Riv broccolin på rivjärnet mot den grova sidan. Hela stammen ska med.
2. Blanda äggen och den rivna osten med broccolin.
3. Dela upp smeten i tre lika stora delar.
4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och forma smeten till tre rundlar med en gaffel, cirka 15-18 centimeter i diameter.
5. Grädda i cirka 15-18 minuter, ta ut plåten och lägg på garneringen.
6. Höj värmen på ugnen från 200 grader till 225 grader - in med pizzorna i 5-8 minuter eller tills mozzarellan har smält.
7. Rosta pinjenötter i torr het panna. Det tar cirka 5 minuter. Rör om hela tiden så att de inte bränns.
8. Strössla pinjenötterna över pizzan och och garnera med basilikablad.