Bröd för nybörjare

Ingredienser

1 portioner

Scones

  • 2 dl
    filmjölk
  • 2 tsk
    bakpulver
  • ½ tsk
    salt
  • 1 tsk
    honung
  • 50 g
    smör
  • 270 g
    vetemjöl

Lemoncurd

  • 3 g
    gelatinblad
  • 100 g
    strösocker
  • 4
    ägg
  • 115 g
    citronsaft
  • 1 st
    rivet skal av citron, bara det gula - det vita blir bittert
  • 100 g
    strösocker
  • 150 g
    smör, osaltat

Tekakor

  • 2 dl
    mjölk, kall
  • 20 g
    jäst
  • 60 g
    honung eller strösocker
  • 350 g
    vetemjöl special
  • 35 g
    smör, rums tempererat
  • 7 g
    salt

Kavring

  • 350 g
    vetemjöl special
  • 150 g
    stenmalet rågmjöl, grovt
  • 1 tsk
    salt
  • 6 g
    bikarbonat
  • 10 g
    bakpulver
  • 3 g
    malen anis
  • 3 g
    fänkål, malen
  • 2 g
    kummin, malen
  • 500 g
    filmjölk
  • 150 g
    sirap, mörk

Vete-/rågbröd

  • 50 g
    jäst
  • 5 dl
    mörk öl
  • tsk
    fänkål
  • tsk
    anis
  • 2 msk
    rapsolja
  • 1 dl
    mörk sirap
  • 560 g
    vetemjöl special
  • 275 g
    rågsikt
  • 20 g
    salt
  • 1 tsk
    flingsalt, att strö över brödet innan det åker in i ugnen
  • 2 tsk
    vetemjöl, pudra över brödet innan det åker in i ugnen

Så lagar du