Brödpudding med karamelliserade päron

Brödpudding med karamelliserade päron.

Publicerat:

Tillagningstid:

Varje dag slängs 219 ton bröd utan att ätas så varför inte göra en god dessert på bullar som hunnit bli lite trista och ge dom ett nytt liv samtidigt som du får lite guldkant i vardagen.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    päron
  • 2msk
    smör
  • ½dl
    råsocker
  • rosmarin

Brödpudding

  • 4
    kanelbullar
  • 2dl
    mjölk
  • 2
    ägg
  • 50g
    smör
  • ½dl
    råsocker

Till servering

  • 2dl
    vispgrädde

Så lagar du

1. Börja med brödpuddingen: Häll mjölk och smör i en gryta och låt det koka upp.

2. Vispa socker och ägg pösigt, tillsätt mjölken under vispning.

3. Dela kanelbullarna och lägg dem i en smörad form. Slå på äggmjölken.

4. Baka i ugnen på 175 grader i 35 minuter.

5. Skär päronen i skivor.

6. Smält sockret i en stekpanna på medelvärme tills det börjar bli gyllene.

7. Klicka ner smöret och de delade päronen och rosmarin. Låt det koka ihop tills vätskan blir en simmig sås, ca 10 minuter.

8. Servera päronen med brödpudding och vispad grädde.

Här kan du läsa mer om brödsvinnet.

Dela det här receptet med dina vänner!