Brödpudding på wasted kardemummabullar
Publicerat:
2017-06-01Ingredienser
4 - 6portioner
Brödpudding
- 5stav gårdagens kardemummabullar
- 6dlgrädde
- 6stägg
- 1dlsocker
- 2strabarber
Syrén cream paté
- 500gmjölk
- 120gäggula
- 100gsocker
- 40gmajsena
- 25gsmör
- 20gsyrénblommor
Så lagar du
Brödpudding
1. Skär kardemummabullarna i bitar. Lägg i en ugnssäker form.
2. Vispa ihop grädde, socker och ägg. Häll äggstanningen över kardemummabullarna. Låt stå och dra minst en timme, för bästa resultat låt puddingen dra över natten.
3. Skär rabarbern i bitar och rulla i socker. Tryck ner rabarberbitarna i brödpuddingen.
4. Grädda på 175 grader i ca 45–60 minuter, tills äggstanningen har stannat.
Syrén cream paté
1. Koka upp mjölk och hälften av sockret. Slå vätskan över syrénblommorna. Låt stå och dra i två timmar.
2. Sila av mjölken, och sjud upp i en kastrull.
3. Vispa ihop äggula, resten av sockret och majsena och blanda ner i mjölken. Koka under omrörning i 3 minuter.
4. Ta av från spisen och klicka i smöret under omrörning. Ställ i kylen.
Servering
1. Pudra lite florsocker över kardemummabrödspuddingen.
2. Vispa syrénkrämen till önskad konsistens, tillsätt eventuellt lite mjölk för en lösare konsistens.