Brödpudding på wasted kardemummabullar

Brödpudding på wasted kardemummabullar

Ingredienser

4 - 6portioner

Brödpudding

  • 5st
    av gårdagens kardemummabullar
  • 6dl
    grädde
  • 6st
    ägg
  • 1dl
    socker
  • 2st
    rabarber

Syrén cream paté

  • 500g
    mjölk
  • 120g
    äggula
  • 100g
    socker
  • 40g
    majsena
  • 25g
    smör
  • 20g
    syrénblommor

Så lagar du

Brödpudding

1. Skär kardemummabullarna i bitar. Lägg i en ugnssäker form.

2. Vispa ihop grädde, socker och ägg. Häll äggstanningen över kardemummabullarna. Låt stå och dra minst en timme, för bästa resultat låt puddingen dra över natten.

3. Skär rabarbern i bitar och rulla i socker. Tryck ner rabarberbitarna i brödpuddingen.

4. Grädda på 175 grader i ca 45–60 minuter, tills äggstanningen har stannat.

Syrén cream paté

1. Koka upp mjölk och hälften av sockret. Slå vätskan över syrénblommorna. Låt stå och dra i två timmar.

2. Sila av mjölken, och sjud upp i en kastrull.

3. Vispa ihop äggula, resten av sockret och majsena och blanda ner i mjölken. Koka under omrörning i 3 minuter.

4. Ta av från spisen och klicka i smöret under omrörning. Ställ i kylen.

Servering

1. Pudra lite florsocker över kardemummabrödspuddingen.

2. Vispa syrénkrämen till önskad konsistens, tillsätt eventuellt lite mjölk för en lösare konsistens.

Dela det här receptet med dina vänner!