Brownie utan nötter
Tillagningstid:
Publicerat:
2012-11-06Tillagningstid:
Klassisk brownie med mörk choklad. Bred ett lager chokladtryffel över för extra lyx.
Ingredienser
20 portioner
- 330 gosaltat smör
- 330 gmörk Choklad
- 250 gägg (5-6 st)
- 450 gvetemjöl
- 630 gströsocker
- 1 tskbakpulver
- 1 tsksalt
- 1 mskpressad citronsaft
- 100 ghallon (går utmärkt med frysta)
Chokladtryffel
- 100 gmörk choklad
- 50 gmjölkchoklad
- 100 ggrädde
- 20 gmjölk
Så lagar du
Receptet är beräknat till en stor långpanna. Man kan alltid räkna om receptet till en mindre form genom att minska receptet med till exempel 20 %.
1. Börja med att smälta smöret i en kastrull på lägsta värmen på spisen. Lägg sedan i chokladen och låt den smälta i det varma smöret. Rör hela tiden så att det inte bränns vid.
2. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke och rör tills det blir en smet.
3. Lägg bakpapper i en långpanna eller önskad form och häll i smeten.
4. Grädda brownien på 180 grader i ca 15-20 minuter. Om man vill så kan man lägga ett lager chokladtryffel ovanpå brownien.
Chokladtryffel
1. Hacka chokladen i små bitar och lägg dem i en skål. Koka upp mjölk och grädde och häll det under omrörning över chokladen och fortsätt att röra tills du får en slät tryffel.
2. Bred ut tryffeln över brownien och ställ hela kalaset i kylen eller frysen tills allt stelnat. Skär upp brownies i önskad storlek.