Brownie utan nötter

Brownie utan nötter

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk brownie med mörk choklad. Bred ett lager chokladtryffel över för extra lyx.

Ingredienser

20portioner

  • 330g
    osaltat smör
  • 330g
    mörk Choklad
  • 250g
    ägg (5-6 st)
  • 450g
    vetemjöl
  • 630g
    strösocker
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    pressad citronsaft
  • 100g
    hallon (går utmärkt med frysta)

Chokladtryffel

  • 100g
    mörk choklad
  • 50g
    mjölkchoklad
  • 100g
    grädde
  • 20g
    mjölk

Så lagar du

Receptet är beräknat till en stor långpanna. Man kan alltid räkna om receptet till en mindre form genom att minska receptet med till exempel 20 %.

1. Börja med att smälta smöret i en kastrull på lägsta värmen på spisen. Lägg sedan i chokladen och låt den smälta i det varma smöret. Rör hela tiden så att det inte bränns vid.

2. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke och rör tills det blir en smet.

3. Lägg bakpapper i en långpanna eller önskad form och häll i smeten.

4. Grädda brownien på 180 grader i ca 15-20 minuter. Om man vill så kan man lägga ett lager chokladtryffel ovanpå brownien.

Chokladtryffel

1. Hacka chokladen i små bitar och lägg dem i en skål. Koka upp mjölk och grädde och häll det under omrörning över chokladen och fortsätt att röra tills du får en slät tryffel.

2. Bred ut tryffeln över brownien och ställ hela kalaset i kylen eller frysen tills allt stelnat. Skär upp brownies i önskad storlek.

Dela det här receptet med dina vänner!