Bruschetta med tonfisk

Bruschetta med tonfisk.

Publicerat:

Tillagningstid:

En italiensk klassisk förrättsmacka med tonfisktartar.

Ingredienser

2portioner

  • 3 stora
    plommontomater
  • 1tsk
    röd chili, finhackad
  • 1
    salladslök, finhackad
  • ½dl
    svarta urkärnade oliver, finhackade
  • ½dl
    kapris
  • 1knippa(or)
    bladpersilja, grovhackad
  • sardeller i olivolja
  • 2bit(ar)
    tonfisk
  • olivolja
  • 1
    citron, zest och saft
  • endivesallad eller ciabatta till servering
  • om man vill: anjovisolja till servering

Så lagar du

1. Ta bort innanmätet ur tomaterna och tärna i kuber, ca 1x1 cm.

2. Lägg i en stor skål tillsammans med chili, oliver, salladslök, kapris, bladpersilja och hackade sardeller.

3. Grovhacka tonfisken och tillsätt i tomatblandningen.

4. Tillsätt en rejäl skvätt olivolja och riv över citronzesten. Pressa över en halv citron.

5. Servera i endiveblad eller på ett grillat ciabattabröd som bruschetta.

6. Droppa över sardellolja.

Tips

Gnugga en vitlöksklyfta mot brödet för extra god och kryddig smak.

Dela det här receptet med dina vänner!