Brynt färsk vitkål med halloumi och örtyoghurt

Tid:

Vitkål med halloumi.

Tid:

Den färska vitkålen är underbart god och spänstig. Smörbrynt blir den som bäst, och den häftiga kombon av kummin- och sweet chilikrydda är oväntad men läcker.

Ingredienser

4 portioner

  • 800-1000 g
    färsk vitkål
  • 3-4 msk
    smör
  • ½ tsk
    salt
  • 1 tsk
    malen kummin
  • 3-4 msk
    sweet chilisås
  • 250 g
    körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 300-400 g
    halloumi
  • olja till stekning

Örtyoghurt

  • 3 dl
    turkisk eller grekisk yoghurt, 8-10%
  • 1
    rejäl näve grovhackad ruccola, basilika eller annan färsk örtkrydda, eller blandade
  • 1-2 st
    vitlöksklyftor, färska
  • 1 nypa(or)
    salt

Så lagar du