Brynt rotselleri med citronaioli och laxrom

Tid:

Brynt rotselleri med citronaioli och laxrom.

Tid:

En genialt enkel förrätt där den rustika sellerin och lyxiga rommen lyfter tillsammans. Går bra att förbereda fram till att sellerin ska brynas. Du kommer att få aioli över, den håller några dagar i kylen.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    medelstor rotselleri, 600-700 g
  • smör att bryna i
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Citronaioli

  • 2 st
    äggulor
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 2 msk
    saft av pressad citron
  • 2 ½ dl
    rapsolja
  • 1-2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    finrivet citronskal
  • salt och vitpeppar

Till servering

  • finskuren grönsallad
  • 100-120 g
    laxrom
  • dillvippor

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg