Brysselkålssallad med mandlar, apelsin och granatäpple

Brysselkålssallad med mandlar, apelsin och granatäpple

Ingredienser

  • 200g
    brysselkål
  • 200g
    grönkål
  • 2st
    apelsiner
  • 1st
    granatäpple
  • 1dl
    skållade mandlar
  • 1knippa(or)
    dill
  • 0,5dl
    russin
  • 1msk
    dijonsenap
  • 2msk
    honung
  • 0,5dl
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

  1. Fukta mandlarna med lite vatten och rosta i ugnen med salt på 200°
  2. Koka brysselkålen cirka 2 minuter i saltat vatten. Lyft upp och spola med kallt vatten. Plocka bladen och lägg dem i en skål. Riv ner grönkålen i mindre bitar och avlägsna den grova stammen. Doppa grönkålen i det kokande vattnet och kyl ner direkt.
  3. Skär filéerna ur apelsinerna. Pressa ut resterande saft ur det överblivna inkråmet.
  4. Kärna ut granatäpplet.
  5. Vispa samman senap, honung, apelsinsaft, olivolja, flingsalt och svartpeppar till en dressing.
  6. Blanda dressingen med brysselkål, grönkål, apelsin, granatäpple, russin, dill och rostad grovkrossad mandel.

Dela det här receptet med dina vänner!