Bûche du noël – Julstubbe på rulltårta

Tid:

Bûche du noël, julstubbe på rulltårta.

Tid:

Överraska med en klassisk chokladstubbe till jul. Traditionellt serveras Bûche de noël i juletider i Frankrike, men den funkar faktiskt till alla högtider och alla kan vara med och dekorera den.

Ingredienser

10 portioner

  • 2
    ägg
  • ¾ dl
    strösocker
  • 1 dl
    potatismjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 msk
    kakao

Pepparkakssmörkräm

  • 70 g
    äggvita
  • 225 g
    strösocker
  • 200 g
    vatten
  • 750 g
    smör, rumstempererat och osaltat
  • 10 g
    kanel (2 msk)
  • 5 g
    torkad ingefära
  • 5 g
    malen nejlika

Ganache

  • 125 g
    mörk choklad
  • 100 g
    grädde
  • 10 g
    smör

Så lagar du