Caprese med grillade plommon

Caprese med grillade plommon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Grillade plommon har fin syra och mycket sötma, de passar fint till ost av olika slag eller som efterrätt. Här får de ersätta tomaterna i en somrig Capresesallad.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    buffelmozzarella
  • 4
    plommon
  • ½kruk(or)
    färsk basilika
  • 1skiva(or)
    vitt surdegsbröd
  • 3–4msk
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Ta ut mozzarellan ur kylen en stund i förväg så den är rumstempererad för bästa smak.

2. ”Tussa” brödet i små smulor. Häll ett par matskedar olivolja i en stekpanna och lägg i brödet så det suger åt sig oljan. Hetta upp pannan och stek brödet tills det är knaprig och gyllenbrunt. Lägg över på ett hushållspapper att rinna av.

3. Skär plommonen i klyftor och grilla i en grillpanna tills de fått färg och skalet spruckit något. Ringla över oljan över plommonen.

4. Lägg upp mozzarellan med plommonen. Strö över brödsmulor, hackad basilika, olivolja, salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!