Bulgur- och lammfärsbullar

Bulgur- och lammfärsbullar

Publicerat:

Tillagningstid:

Med bulgur i bullarna kan du dra ner på mängden lamm och ändå få smakrika, saftiga lammfärsbullar som går hem i alla åldrar. Servera gärna lite mer grönsaker till som en tomatsallad eller ångad broccoli.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    lammfärs
  • 1dl
    bulgur
  • ½
    finhackad gul lök
  • 1
    finhackad vitlöksklyfta
  • ½
    finhackad färsk chili
  • 1st
    citron, bara skalet - rivet
  • 1kvist(ar)
    finhackad rosmarin
  • ½tsk
    paprikapulver
  • 1tsk
    salt
  • 1 ½ msk
    finhackad mynta
  • 2msk
    olivolja, till stekning

Så lagar du

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet, låt svalna något.

2. Blanda lammfärsen med kokt bulgur, lök, kryddor, salt och örter.

3. Forma köttfärsen till bullar och stek dem i olja tills de fått fin färg.

Servera med couscous med citron och fetaostkräm.

Dela det här receptet med dina vänner!