Bulgur- och lammfärsbullar
Publicerat:
2016-02-03Tillagningstid:
Med bulgur i bullarna kan du dra ner på mängden lamm och ändå få smakrika, saftiga lammfärsbullar som går hem i alla åldrar. Servera gärna lite mer grönsaker till som en tomatsallad eller ångad broccoli.
Ingredienser
4portioner
- 250glammfärs
- 1dlbulgur
- ½finhackad gul lök
- 1finhackad vitlöksklyfta
- ½finhackad färsk chili
- 1stcitron, bara skalet - rivet
- 1kvist(ar)finhackad rosmarin
- ½tskpaprikapulver
- 1tsksalt
- 1 ½ mskfinhackad mynta
- 2mskolivolja, till stekning
Så lagar du
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet, låt svalna något.
2. Blanda lammfärsen med kokt bulgur, lök, kryddor, salt och örter.
3. Forma köttfärsen till bullar och stek dem i olja tills de fått fin färg.
Servera med couscous med citron och fetaostkräm.