Bulgursallad med mynta & rostade pitachips

Bulgursallad med mynta & rostade pitachips

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 2st
    pitabröd
  • 4
    portioner kokt bulgur
  • 500g
    tomater, finhackade
  • 1st
    röd paprika, strimlad
  • 1st
    huvud romansallad, grovt hackad
  • 2dl
    bladpersilja, grovt hackad
  • 1dl
    marockansk mynta, grovt hackad
  • ¼st
    purjolök, hackad
  • 1dl
    olivolja
  • 1st
    citron, pressad
  • salt, svartpeppar
  • sumak (orientalisk krydda, valfritt)

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär pitabröden i några centimeter höga trekanter.

3. Lägg dessa på en bakpappersklädd plåt, ringla över 2 matsked olja, salta och rör om. Rosta i ugn tills de är gyllene, cirka 5 minuter.

4. Blanda samtliga ingredienser till salladen, smaka av med kryddorna.

5. Lägg upp på ett stort fat och toppa med pitachipsen.

Dela det här receptet med dina vänner!