Burek med fetaost och mynta

Burek med fetaost och mynta

Publicerat:

Tillagningstid:

Burek är en rätt som kommer från Mellanöstern. Rullarna är goda som snacks en fredagskväll eller som del av en mezebuffé.

Ingredienser

20portioner

  • 250g
    filodeg
  • 2paket
    fetaost à 150 g
  • 3-4msk
    färsk mynta, finskuren
  • ev 1krm
    salt, om osten är osaltad
  • olja för stekning eller fritering

Så lagar du

  1. Finhacka myntan. Blanda myntan med strimlad fetaost och ev lite salt.
  2. Ta en filodegsplatta i taget och fyll med 1–2 msk av fetaostblandningen. Vik in kanterna och rulla till rullar. Fukta degrullen med lite vatten så att den försluts.
  3. Stek rullen på medelvärme på båda sidor tills den får en gyllenbrun färg, eller fritera i olja några sekunder. Snabbt, enkelt och magiskt gott!

Obs!

När man friterar är det viktigt att köksfläkten är avstängd och att man har ett lock nära till hands om det mot förmodan skulle börja brinna. Häll aldrig vatten i het olja.

Fritera inte heller för mycket på samma gång, då sjunker temperaturen på oljan.

Dela det här receptet med dina vänner!