Busenkel minibakelse med hallonmousse

Hallonmousse.

Publicerat:

Tillagningstid:

Med köpta havre- eller nötflarn gör du enkelt små, festliga och goda desserter på tio minuter. Men glöm inte att de ska stå i kylen i två timmar innan servering.

Ingredienser

12 - 16portioner

  • 200g
    djupfrysta hallon, osockrade, eller samma mängd fryst hallonpuré
  • 1dl
    florsocker
  • 1st
    gelatinblad
  • 3dl
    vispgrädde

Servering

  • nöt- eller havreflarn, hembakade eller köpta
  • färska hallon

Så lagar du

1. Tina hallonen. OBS,  frysta hallon från utlandet ska helst kokas 1 minut före användning! Kör dem med florsockret till puré i en matberedare. Passera genom en trådsil så kärnorna försvinner.

2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 min, smält det på svag värme i en kastrull och rör ner i purén.

3. Vispa grädden inte alltför fast och vänd ner den lite i taget i purén. Blanda väl och ställ kallt minst 2 tim, eller mer. Hit kan du förbereda.

Servering:

1. Lägg flarnen på en skärbräda. Fördela moussen med spritspåse eller sked, toppa med hallon och bjud. Gör klart och ställ fram några i taget om du har gäster som kommer och går.

Dela det här receptet med dina vänner!