Busenkla krämiga quesadillas med bönor

Några skivor Busenkla bönquesadillas med guacamole, finhackad koriander, sallad och en gaffel och kniv i bredvid på en tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt sätt att ta tillvara rester från tacokvällen. Bönor har man väl oftast i skåpet och några vissna tortillan med. Jäkligt gott! Receptet är inskickat av Karin Ljung-Hägert.

Ingredienser

4portioner

  • 1burk(ar)
    kidneybönor
  • 1burk(ar)
    svarta bönor
  • 1burk(ar)
    salsasås
  • 4dl
    riven ost, vanlig eller vegansk
  • 8
    tortillabröd

Så lagar du

1. Mixa bönor med salsan i matberedare eller med en stavmixer. Lämna gärna lite grova bitar.

2. Rör ner 2 dl riven ost.

3. Lägg olja i stekpannan. Lägg i en tortilla, strö på riven ost, sen bönsmeten och ännu ett lager riven ost, avsluta med en tortilla överst.

4. Stek på båda sidorna tills tortillan är gyllenbrun och osten har smält.

5. Skär i bitar och servera t.ex. med din bästa guacamole, finhackad koriander, sallad och andra tillbehör.

Kolla här under för fler recept som går att bygga ihop till en veckomeny!

Dela det här receptet med dina vänner!