Butter halloumi

Butter halloumi.

Publicerat:

Tillagningstid:

Barn, vänner och föräldrar älskar. Jag älskar. Lätt att laga till många, går även att göra till få. Zeinas recept gör det dessutom lätt för alla att laga och få konsekvent samma goda smak varje gång. What's not to like? Receptet från Zeinas Kitchen är inskickat av Frida Allberg.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 400g
    halloumi
  • 2
    gula lökar
  • 2
    chili, uteslut om du vill ha en mild sås
  • 1msk
    riven ingefära
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 400g
    krossad tomat, gärna finkrossad
  • 3dl
    grädde
  • 50g
    smör
  • 1dl
    vatten
  • 2msk
    tomatpuré
  • 1msk
    socker, mängd kan minskas
  • 1tsk
    kardemumma
  • ½tsk
    kanel
  • 1msk
    spiskumminfrön eller vanlig spiskummin
  • 1msk
    chilipulver, kan ersättas med paprikapulver
  • salt och peppar
  • bladspenat och rostade mandlar att toppa med

Tillbehör

  • naan
  • raita
  • ris

Så lagar du

Här hittar du Vegval hos Strömsö

Här hittar du Zeinas originalrecept

1. Hacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök.

2. Hetta upp smör. Stek lök, chili, ingefära, vitlök och alla kryddor under omrörning.

3. Tillsätt tomatpuré och stek lite till.

4. Tillsätt krossad tomat, 1 dl vatten, blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 min.

5. Häll i grädde, smaksätt med socker, såsen ska gärna vara lite söt, och låt puttra i 10-15 min till.

6. Skär halloumi i tärningar, hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumi tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt den få puttra med i 5-6 min.

7. Rosta mandlar i stekpanna.

8. Servera grytan med önskat tillbehör och toppa med bladspenat och rostade mandlar.

Kolla här under för förslag till en veckomeny!

Dela det här receptet med dina vänner!