Butter halloumi

Tillagningstid:

Butter halloumi med nannbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet är inspirerat av den indiska rätten butter chicken. Smöret ger hela rätten krämighet och god smak, men du kan förstås dra ner på mängden, om du vill.

Ingredienser

4 portioner

  • 2
    gula lökar
  • ca 2
    röda chilifrukter (justera mängd efter önskad hetta)
  • 50 g
    smör
  • 1 msk
    riven ingefära
  • 3
    rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    garam masala
  • 1 tsk
    malen spiskummin
  • 2 tsk
    paprikapulver
  • 3 msk
    tomatpuré
  • 1 burk(ar)
    krossade tomater (gärna finkrossade), ca 400 g
  • 1 dl
    vatten
  • 3 dl
    grädde (36%–40%)
  • ca 1 msk
    strösocker (mängd efter smak)
  • 400 g
    halloumi
  • ½ tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar

Så lagar du