Caesarsallad på säsongens grönt med bacon
Publicerat:
2016-10-10Tillagningstid:
Variant på den klassiska rätten. Här med potatis, spetskål och broccoli.
Ingredienser
4portioner
Sallad
- 1stspetskål
- 8stpotatisar, gärna amandine
- 6kvist(ar)broccoli
- 1kruk(or)basilika
- 1paketbacon
- 4skiva(or)levainbröd
Dressing
- 2dlbaconmajonnäs (se separat recept)
- 1stsardellfilé
- 30griven parmesan
- mjölk
Så lagar du
Sallad
1. Skär spetskål i grova bitar. Koka hastigt i saltat vatten. Kyl i kallt vatten.
2. Råstek grovskuren broccoli i lite olivolja och salt under lock.
3. Koka potatis i lättsaltat vatten. Stek sedan hastigt i olivolja utan att det blir för mycket färg.
4. Strimla och stek bacon knaprigt. Spara fettet till dressing.
5. Rosta och tärna levain bröd.
6. Fördela kål och potatis på ett fat. Ringla över dressing. Toppa med hyvlad parmesan, basilika och bacon.
Dressing
1. Mixa baconmajonnäs med sardell och parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ut med lite mjölk till rätt konsistens (inte tjock men inte för tunn).