Caesarsallad på säsongens grönt med bacon

Caesarsallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Variant på den klassiska rätten. Här med potatis, spetskål och broccoli.

Ingredienser

4portioner

Sallad

  • 1st
    spetskål
  • 8st
    potatisar, gärna amandine
  • 6kvist(ar)
    broccoli
  • 1kruk(or)
    basilika
  • 1paket
    bacon
  • 4skiva(or)
    levainbröd

Dressing

  • 2dl
    baconmajonnäs (se separat recept)
  • 1st
    sardellfilé
  • 30g
    riven parmesan
  • mjölk

Så lagar du

Sallad

1. Skär spetskål i grova bitar. Koka hastigt i saltat vatten. Kyl i kallt vatten.

2. Råstek grovskuren broccoli i lite olivolja och salt under lock.

3. Koka potatis i lättsaltat vatten. Stek sedan hastigt i olivolja utan att det blir för mycket färg.

4. Strimla och stek bacon knaprigt. Spara fettet till dressing.

5. Rosta och tärna levain bröd.

6. Fördela kål och potatis på ett fat. Ringla över dressing. Toppa med hyvlad parmesan, basilika och bacon.

Dressing

1. Mixa baconmajonnäs med sardell och parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ut med lite mjölk till rätt konsistens (inte tjock men inte för tunn).

Dela det här receptet med dina vänner!