Caesarsallad på Westmans vis

Tid:

En tallrik med Caesarsallad på Westmans vis, med kyckling, bacon, tomat och avokado.

Tid:

En klassisk sallad med rötter i 20-talet. Jag gör den lite på mitt sätt med avokado och riktigt krispig kyckling. Originalet innehåller sardeller men här är en lite mildare men ändå väldigt smakrik variant. Gör en tredubbel sats och servera på stora kalas med tillbehören vid sidan om.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    lårfilé av kyckling, helst med skinn
  • 2 st
    romansalladshuvuden
  • 3-4 skiva(or)
    surdegsbröd
  • 1 paket
    bacon
  • 1 st
    mogen avokado
  • 250 g
    körsbärstomater
  • ½ dl
    rostade pinjenötter
  • 1 dl
    hyvlad parmesan

Dressing

  • 1 st
    ägg
  • ½ dl
    parmesan, finriven
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 2 msk
    kapris
  • 1 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1-2 dl
    rapsolja
  • 1 st
    citron, skal
  • salt och peppar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg