Caesarsallad på Westmans vis

En tallrik med Caesarsallad på Westmans vis, med kyckling, bacon, tomat och avokado.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk sallad med rötter i 20-talet. Jag gör den lite på mitt sätt med avokado och riktigt krispig kyckling. Originalet innehåller sardeller men här är en lite mildare men ändå väldigt smakrik variant. Gör en tredubbel sats och servera på stora kalas med tillbehören vid sidan om.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    lårfilé av kyckling, helst med skinn
  • 2st
    romansalladshuvuden
  • 3-4skiva(or)
    surdegsbröd
  • 1paket
    bacon
  • 1st
    mogen avokado
  • 250g
    körsbärstomater
  • ½dl
    rostade pinjenötter
  • 1dl
    hyvlad parmesan

Dressing

  • 1st
    ägg
  • ½dl
    parmesan, finriven
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 2msk
    kapris
  • 1msk
    rödvinsvinäger
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1-2dl
    rapsolja
  • 1st
    citron, skal
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Dressingen: Mixa ägg med parmesan, hackad vitlök, kapris, vinäger och dijonsenap. Tillsätt olja tills du har en tjock dressing. Smaka av med kaprisspad, salt, peppar och citronszest. Ställ åt sidan.

2. Stek bacon i torr stekpanna tills den börjar få färg och krisp. Håll gärna baconet varmt i en form i ugnen. Spara fettet i pannan till krutongerna.

3. Skär brödet i tärningar. Stek i baconfettet och eventuellt en skvätt olivolja. Brödet ska få färg och bli krispigt. Ställ åt sidan.

4. Salta och peppra kycklingen. Stek den i lite olivolja på hög värme. Börja med skinnsidan och stek i 4 – 5 minuter eller tills skinnet är krispigt. Vänd och stek på andra sidan i några minuter tills kycklingen är genomstekt.  Skär i bitar.

5. Skölj och riv salladen i en skål. Skiva avokado och skär tomaterna i halvor eller klyftor. Blanda ihop med dressingen. Strö över pinjenötter.

6. Servera salladen med kyckling, bacon, parmesan och krutonger vid sidan om och låt alla komponera sin egen sallad på tallriken.

Dela det här receptet med dina vänner!