Pulled pork (cajunkarré)

Pulled pork, cajunkarré.

Publicerat:

Tillagningstid:

Riktigt mört kött som faller isär när du drar isär det. Servera som fyllning i tortillas, gärna med en het avokadosalsa.

Ingredienser

8portioner

  • 2kg
    benfri fläskkarré
  • ½dl
    kryddblandning cajun
  • 2msk
    rökt salt
  • 1dl
    ketchup eller barbecuesås

Tillbehör

  • avokadosalsa (se recept)
  • gräddfil
  • tacosås
  • rödlök, hackad
  • riven ost
  • marinerade bönor
  • dina favoritgrönsaker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Lägg köttet i en stekgryta. Gnid in kryddor och ketchup i köttet, snitta det gärna lite så kryddningen kommer in.

3. Häll lite vatten i botten på grytan och sätt på locket. Ställ in på nedersta falsen cirka 5 timmar eller tills köttet lätt faller isär.

4. Kika in några gånger under gräddningen och fyll på vatten om det behövs. Köttet är färdigt när det ramlar isär när du petar på det.

5. Dra isär köttet med två gafflar eller händerna, slå stekskyn ovanpå och smaka av med salt.

Servera tillsammans med gräddfil, lök och grönsaker i pitabröd, tortillas eller i baguette.

Tips

Stek köttet i blötlagd lergryta. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 175 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!