Calles champinjontoast

Calles champinjontoast från Vår tid är nu.

Publicerat:

Tillagningstid:

Samma dag som Calle både börjar och får sparken på Djurgårdskällaren blir han ombedd att gå upp med middag till ”tanten på taket”. Calle tar itu med uppgiften på sitt eget vis och bjuder Helga Löwander, restaurangens ägarinna och seriens matriark, på en överraskande god måltid. Precis som Calle, föreslår vi ett glas Chablis till toasten.

Ingredienser

4portioner

  • 4skiva(or)
    ljust bröd
  • ½liter
    champinjoner, skivade
  • ½
    lök, finhackad
  • ca 1dl
    grädde
  • 4msk
    smör
  • 5cl
    cognac
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Fräs svampen i hälften av smöret tillsammans med löken och stek tills svampen fått en fin yta. Salta och peppra.

2. Häll på grädde, lite i taget, så att den kokar ihop efter hand. Avsluta med cognacen. Stuvningen ska inte vara blöt när den läggs på brödet.

3. Fräs brödskivorna i smör på svag värme tills de fått en krispig yta. Lägg svampen på brödskivorna precis innan servering och garnera med lite färsk timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!