Calles rårakor

Calle och Nina tillsammans med Calles rårakor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nina och Calle träffas i köket på Djurgårdskällaren. Calle botar Ninas fyllehunger med nystekta frasiga rårakor med löjrom. Han gör det så bra att romansen börjar spira ordentligt. När Nina startar sina jazzkvällar åker Calles rårakor direkt in på menyn. En given succé!

Ingredienser

4portioner

  • 6
    stora potatisar, grovt rivna
  • 1dl
    syrad grädde
  • 1dl
    rödlök, finhackad
  • 1dl
    löjrom
  • smör och olja till stekning
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Krydda den grovrivna potatisen med salt och peppar. Lägg rikligt med smör och olja i en het panna.

2. Ta en näve av potatisblandningen och forma en sammanhängande råraka i önskad storlek. Det går dubbelt så fort om man har två stekpannor.

3. Sänk värmen och stek rårakorna frasiga på båda sidor.

4. Servera med syrad grädde, finhackad rödlök och löjrom.

Tips

Allra godast att servera direkt ur stekpannan som Calle gjorde till Nina. Lägg dem annars på en plåt och håll varma i ugnen på 100 grader.

Variera gärna toppingen:

Riven Västerbotten, gräddfil och gräslök

Anjovis, syrad grädde och rödlök

Rökt renkött, rabarberchutney, gräddfil och grönkålsstrimlor

Dela det här receptet med dina vänner!