Camemberttårta med nötter och karamell

Camemberttårta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Camemberten bakas i ugnen och blir härligt smält. Serveras med blandade nötter och toppas med karamellsås.

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    strösocker
  • 2msk
    vatten
  • 1st
    camembert
  • 1
    näve blandade nötter och torkad frukt (pistage, paranötter, hasselnötter, torkad ananas, torkad aprikos)

Så lagar du

1. Lägg sockret i en kastrull tillsammans med ett par matskedar vatten. Koka tills du får en ljusbrun och härlig karamell. Håll varm men inte kokande.

2. Sätt ugnen på 150°. Skär av locket på osten, men låt den vara kvar i sin träform. Stoppa in i ugnen och baka 10-15 min tills den blir mjuk.

3. Ta ut osten, lägg på nötterna och skeda över karamellen. Klart!

Dela det här receptet med dina vänner!