Cannelloni med skinka och mozzarella

Cannelloni med skinka och mozzarella.

Publicerat:

Tillagningstid:

Cannelloni är pastarullar med fyllning. Maud Onnermark fyller dem med skinka och mozzarella och tillagar med tomatsås i ugnen. Köp färdig tomatsås om du vill hoppa över ett steg! Enkelt och gott allt i en form.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    färska pastaplattor
  • 250-300g
    rökt skinka
  • 3
    mozzarella, à 125 g
  • 50g
    parmesanost, finriven
  • basilikablad

Tomatsås

  • 1
    stor gul lök
  • 3
    selleristjälkar
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2msk
    olivolja
  • 3
    morötter
  • 2burk(ar)
    finkrossade tomater, à 400 g
  • 1dl
    vatten
  • 1tsk
    salt och nymald svartpeppar
  • ca 10
    basilikablad
  • ev 1-2krm
    chiliflakes

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka löken och skiva selleristjäkarna tunt. Fräs tillsammans med pressad vitlök i olivolja i en gryta tills löken mjuknar.

3. Grovriv morötterna och tillsätt dem och de krossade tomaterna. Skölj ur burkarna med lite vatten (ca 1 dl). Koka upp och låt sjuda 15–20 minuter, lägg på lock eller tillsätt mer vatten om den blir för torr.

4. Riv ner några basilikablad och smaka av med salt och nymald svartpeppar och tillsätt gärna något kryddmått chiliflakes.

5. Häll ut ca 1/3 av tomatsåsen i botten på en ugnsform.

6. Om pastaplattorna är mycket stora, dela dem till hälften, ca 12x15 cm. Skär varje ost i åtta avlånga bitar. Lägg en skinkskiva på varje platta och lägg sedan på mozzarellaost och några basilikablad. Rulla ihop och lägg dem på tomatsåsen i formen.

7. Fördela resten av tomatsåsen på pastarullarna och strö över riven parmesanost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!