Carottes râpées (fransk morotssallad)

Carottes râpées (fransk morotssallad)

Ingredienser

  • ca 3-4 st
    morötter
  • 1st
    schalottenlök
  • vinäger (ca 1 msk/morot)
  • 1msk
    solrosolja (alt. rapsolja)
  • dragon, salt och peppar enligt smak

Så lagar du

En busenkel fransk klassisk förrätt med förbluffande smak. I mitt recept använder jag schalottenlök men det funkar lika bra med vitlök eller både och. En morot per person låter kanske ambitiöst men det gör inget om det blir morotssallad över för den blir ännu godare dagen efter. Prova också som mellanmål: i en baguette tillsammans med en bit brieost blir det himmelskt!

Skala och riv alla morötterna i en skål. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda väl. Smaka av. Blir det för salt eller för surt är det bara att riva i extra morot i skålen. Låt gärna stå i kylen 15-30 minuter och servera med hårdkokt ägg, hemslagen majonäs och gott bröd!

Dela det här receptet med dina vänner!