Carpaccio i salladstappning

Carpaccio i salladstappning och topping med parmesan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Carpaccion är en klassiker i det italienska köket. Och det är ingen överraskning för den är god och enkel att laga. Örtsåsen kombinerat med de tunna köttskivorna för dig raka vägen till historiska kullerstensgator i Italien!

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    oxfilé eller ryggbiff, tunt skivad
  • 1st
    huvud isbergssallad, litet
  • 40g
    parmesan
  • 1st
    citron
  • 1knippa(or)
    bladpersilja
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 20g
    pinjenötter, rostade
  • ½dl
    olivolja

Så lagar du

1. Gör en gremolata på persilja, vitlök, citron och olivolja.

2. Dela isbergsalladen i 4 klyftor och dressa dem med gremolatan.

3. Frys ner köttet en aning för att underlätta skärandet.

4. Toppa med tunnskivad oxfile, flingsalt, olivolja, finriven parmesan och rostade, krossade pinjekärnor.

Dela det här receptet med dina vänner!