Carpaccio på pilgrimsmussla
Publicerat:
2017-03-31Tillagningstid:
Frisk, syrlig förrätt med mycket färg på tallriken.
Ingredienser
4portioner
- 4pilgrimsmusslor
- 1lime, saften
- 3mskfin olivolja
- salt och peppar
- ½lite hård mango
- 1lime, zesten och fruktköttet
- 1blodapelsin, fruktköttet
- 1kruk(or)tat soi eller smörgåskrasse
Så lagar du
1. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och arrangera på uppläggningsfat. Använder du frysta musslor kan du med fördel skiva dom medan de är halvfrysta.
2. Blanda limesaft och olivolja till en vinägrett och smaksätt med salt och peppar.
3. Tärna mangon i fina små tärningar. Vänd ner i vinägretten och skeda allt över pilgrimsmusslorna.
4. Riv över skal från lime. Filéa lime och blodapelsin och lägg över musslorna. Garnera med tat soi eller smörgåskrasse.