Carpaccio på röding
Publicerat:
2019-11-06Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 500grödingfilé
- ½fänkålshuvud
- 1apelsin
- 30gregnbågsrom
- 1mskfinhackad fänkålsdill
- ca ½dlsmetana
Dressing
- ca 2mskolivolja, extra virgin
- 1citron, saften
- salt och peppar
Så lagar du
1. Snabbrimma gärna rödingen genom att torka av den ordentligt och strö på cirka 1 tesked salt. Låt rödingen stå svalt i cirka 30 minuter.
2. Skiva rödingen i tunna skivor.
3. Skiva fänkål tunt och vänd i lite olivolja och salt. Lägg åt sidan.
4. Skär av skalet på apelsinen och filéa den med en liten vass kniv genom att skära loss klyftorna. Spara saften om det blir över. Lägg apelsinklyftorna åt sidan.
5. Mixa ingredienserna till dressingen. Tillsätt även överbliven apelsinsaft. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll dressingen på förrättstallrikar eller på ett uppläggningsfat. Lägg på den tunt skurna rödingen, fänkål och apelsin. Spritsa små klickar med smetana. Garnera med regnbågsrom och dill och dra gärna några varv med svartpepparkvarn över.