Carpaccio på zucchini

Carpaccio på zucchini

Publicerat:

Tillagningstid:

Zucchini istället för kött. Fräsch bufférätt som också passar som tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser

8portioner

  • 1
    medelstor zucchini
  • 3msk
    olivolja
  • 50g
    parmesan
  • citronskal från en ½ citron
  • 3msk
    finhackad mynta
  • 1dl
    rostade pinjenötter
  • flingsalt
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och låt svalna. Skär zucchinin i tunna skivor, helst med osthyvel eller mandolin. Fördela skivorna på ett uppläggningsfat.

2. Ringla över olivolja, strö över finrivet citronskal och hackad mynta. Salta och peppra. Toppa med grovt riven parmesan och pinjenötter. 

Dela det här receptet med dina vänner!