Cashewdip med curry och kokos

Cashewdip med curry och kokos.

Publicerat:

Tillagningstid:

En härligt smakrik dip som smakar bra även som sås till grillad kyckling. Kokosgrädde är det fasta i burken med kokosmjölk – ställ burken i kylen några timmar innan du öppnar så är det lätt att skeda ur den.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    rostade och saltade cashewnötter
  • 2msk
    pressad limesaft
  • 1dl
    kokosgrädde
  • 4msk
    currypasta
  • ev salt

Servering

  • rostade sesamfrön
  • råa grönsaker, t.ex morot och gurka
  • chips och nachos

Så lagar du

1. Kör nötter, limesaft, kokosgrädde och currypasta till en slät röra i matberedare. Smaka ev av med salt, späd med lite vatten och den blir för tjock.

2. Lägg upp i en skål, strö över lite sesamfrön och bjud med grönt och/eller snacks.

Dela det här receptet med dina vänner!