Ceviche med avokadokräm

Tillagningstid:

Ceviche med avokadokräm

Publicerat:

Tillagningstid:

Ceviche är en smakrik förätt – som också är Perus nationalrätt! Oftast innehåller den färsk vit fisk men man kan variera med skaldjur. Limejuicen gör att fisken nästan blir tillagad.

Ingredienser

4 portioner

  • ca 250 g
    havsabborrefilé (välj en fisk som inte är rödlistad)
  • 15 cm
    gurka
  • 4
    st plommontomater
  • 1
    salladslök
  • 0,5
    röd chili
  • saften från 1 lime
  • 1 msk
    hackad färsk koriander
  • 0,5 dl
    granatäppelkärnor
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    flingsalt

Avokadokräm

  • 2
    avokados
  • 1-2
    vitlöksklyftor
  • 1 kruk(or)
    färsk koriander
  • 0,5 dl
    vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk
    mald kummin
  • saften från 1 lime
  • 3-6 skiva(or)
    jalapeños (i burk) beroende på önskad styrka

Så lagar du