Ceviche med avokadokräm

Ceviche med avokadokräm

Publicerat:

Tillagningstid:

Ceviche är en smakrik förätt – som också är Perus nationalrätt! Oftast innehåller den färsk vit fisk men man kan variera med skaldjur. Limejuicen gör att fisken nästan blir tillagad.

Ingredienser

4portioner

  • ca 250g
    havsabborrefilé (välj en fisk som inte är rödlistad)
  • 15cm
    gurka
  • 4
    st plommontomater
  • 1
    salladslök
  • 0,5
    röd chili
  • saften från 1 lime
  • 1msk
    hackad färsk koriander
  • 0,5dl
    granatäppelkärnor
  • 2msk
    olivolja
  • 1tsk
    flingsalt

Avokadokräm

  • 2
    avokados
  • 1-2
    vitlöksklyftor
  • 1kruk(or)
    färsk koriander
  • 0,5dl
    vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1tsk
    mald kummin
  • saften från 1 lime
  • 3-6skiva(or)
    jalapeños (i burk) beroende på önskad styrka

Så lagar du

  1. Frys gärna fisken före tillagning.
  2. Skär fisken i 2x2 centimeter stora bitar.
  3. Skölj och dela gurkan, kärna ur den och skär den sedan i 1x1 centimeter stora bitar.
  4. Skölj och skär salladslöken tunt.
  5. Kärna ur chilin och strimla den fint.
  6. Dela tomaterna i kvartar.
  7. Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå ca 15 minuter så att fisken hinner marineras ordentligt i alla smaker.

Medan fisken marineras, börja med avokadokrämen:

  1. Skala och kärna ur avokadorna och gröp ur fruktköttet.
  2. Skala vitlöksklyftorna.
  3. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm.
  4. Häll den i en spritspåse och spritsa ut i en ring.
  5. När cevichen är klar, lägg den på krämen, antingen på ena sidan, runt eller i mitten – det du tycker blir snyggast!

Tips!

Kom ihåg att cevichen är godast kylskåpskall.

Dela det här receptet med dina vänner!