Ceviche med avokadokräm
Publicerat:
2021-11-11Tillagningstid:
Ceviche är en smakrik förätt – som också är Perus nationalrätt! Oftast innehåller den färsk vit fisk men man kan variera med skaldjur. Limejuicen gör att fisken nästan blir tillagad.
Ingredienser
4portioner
- ca 250ghavsabborrefilé (välj en fisk som inte är rödlistad)
- 15cmgurka
- 4st plommontomater
- 1salladslök
- 0,5röd chili
- saften från 1 lime
- 1mskhackad färsk koriander
- 0,5dlgranatäppelkärnor
- 2mskolivolja
- 1tskflingsalt
Avokadokräm
- 2avokados
- 1-2vitlöksklyftor
- 1kruk(or)färsk koriander
- 0,5dlvatten
- salt
- svartpeppar
- 1tskmald kummin
- saften från 1 lime
- 3-6skiva(or)jalapeños (i burk) beroende på önskad styrka
Så lagar du
- Frys gärna fisken före tillagning.
- Skär fisken i 2x2 centimeter stora bitar.
- Skölj och dela gurkan, kärna ur den och skär den sedan i 1x1 centimeter stora bitar.
- Skölj och skär salladslöken tunt.
- Kärna ur chilin och strimla den fint.
- Dela tomaterna i kvartar.
- Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå ca 15 minuter så att fisken hinner marineras ordentligt i alla smaker.
Medan fisken marineras, börja med avokadokrämen:
- Skala och kärna ur avokadorna och gröp ur fruktköttet.
- Skala vitlöksklyftorna.
- Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm.
- Häll den i en spritspåse och spritsa ut i en ring.
- När cevichen är klar, lägg den på krämen, antingen på ena sidan, runt eller i mitten – det du tycker blir snyggast!
Tips!
Kom ihåg att cevichen är godast kylskåpskall.