Ceviche med fisk, lime och mango

Ceviche med fisk, lime och mango.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk peruansk rätt med rå fisk, lime och rå lök. Här gör Paul sin egen variant med mango, tomat och koriander.

Ingredienser

8portioner

  • 600g
    öring, filéad och tärnad
  • 10st
    limon, eller 6 lime och 2 citroner
  • ½
    rödlök, finhackad
  • 1st
    chili (Amarillo)
  • ½st
    habanero
  • 1st
    mango, tärnad
  • 2st
    gurkor, tärnade
  • 2st
    avokado, tärnade
  • 7st
    tomater, tärnade
  • 1kruk(or)
    koriander, strimlad
  • 2kvist(ar)
    mynta (gärna uppväxt på friland eller vilt, ta annars mer), strimlade
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Lägg fisken i en bunke. Riv hälften av skalet av citrusfrukter och pressa all juice över fisken.

2. Tillsätt lite salt, lök och chili. Rör runt och låt marinera minst 1 timme.

3. Blanda med grönsaker, frukt och örter vid servering.

4. Ett tips är att servera med nyrostat eller grillat bröd, det är supergott.

Dela det här receptet med dina vänner!