Ceviche med paprika och avokado

Ceviche med paprika och avokado

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    lax
  • 100g
    torsk
  • 2
    lime
  • ½tsk
    salt
  • 1
    schalottenlök
  • ½
    gurka
  • 1
    röd paprika
  • ½dl
    olivolja
  • ½knippa(or)
    gräslök
  • några droppar tabasco
  • 1
    avokado
  • salt och svartpeppar
  • några sallatsblad

Så lagar du

1. Skär fisken i kuber, lägg fisken i en skål. Pressa över limesaft och salta. Lägg i hackad schalottenlök. Rör om och se till att all fisk är täckt med limesaft och salt. Ställ skålen övertäckt i kylskåp ca 15 min. Häll sedan av vätskan som bildats.

2. Skala under tiden gurkan och tärna den och paprikan. Blanda försiktigt grönsaker, olja och hackad gräslök med fisken. Smaka av med några droppar tabasco, salt och peppar. Servera med ett sallatsblad och överst skivad avokado.

Dela det här receptet med dina vänner!