Ceviche med paprika och avokado
Ingredienser
4portioner
- 200glax
- 100gtorsk
- 2lime
- ½tsksalt
- 1schalottenlök
- ½gurka
- 1röd paprika
- ½dlolivolja
- ½knippa(or)gräslök
- några droppar tabasco
- 1avokado
- salt och svartpeppar
- några sallatsblad
Så lagar du
1. Skär fisken i kuber, lägg fisken i en skål. Pressa över limesaft och salta. Lägg i hackad schalottenlök. Rör om och se till att all fisk är täckt med limesaft och salt. Ställ skålen övertäckt i kylskåp ca 15 min. Häll sedan av vätskan som bildats.
2. Skala under tiden gurkan och tärna den och paprikan. Blanda försiktigt grönsaker, olja och hackad gräslök med fisken. Smaka av med några droppar tabasco, salt och peppar. Servera med ett sallatsblad och överst skivad avokado.