Ceviche på gös

Ceviche på gös

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    gösfilé
  • gurka
  • 1st
    tomat
  • ½
    rödlök
  • urkärnad chili, ex spansk peppar
  • saft från 1½ lime (ca ½ dl)
  • skal från ½ lime
  • 1knippa(or)
    koriander
  • valfri sallad att servera med
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Hacka gurka, urkärnad tomat, chili och rödlök fint.

2. Skär fisken i små tärningar. Blanda allt med limesaft och rivet limeskal. Låt stå i kylskåp i cirka 30 minuter innan servering, den råa fisken kommer då att tillagas av limesaften. Vill du ha den mer tillagad kan du låta den stå något längre.

3. Smaka av cevichen med salt och svartpeppar och vänd ner rikligt med finhackad koriander. Lägg små salladsblad i skålar eller glas och toppa med cevichen. Servera genast!

Dela det här receptet med dina vänner!