Ceviche på lax, äpplen och kapris

Ceviche på lax, äpplen och kapris

Publicerat:

Tillagningstid:

En försvenskad variant av den latinamerikanska rätten, som sitter fint på julbordet. Receptet ger 6-8 portioner på en buffé.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 400g
    skinn- och benfri laxfilé
  • 1/3st
    gurka
  • 2st
    lime
  • 1msk
    rapsolja
  • 1st
    svenskt äpple
  • 3-4msk
    kapris
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Till servering

  • finskuren grönsallad
  • majonnäs, blandad med finhackad dill

Så lagar du

1. Skär fisken och gurkan i 1-cm tärningar. Riv skalet av 1 lime, pressa saften ur båda. Blanda fisk och gurka med limesaft- och skal och oljan. Ställ kallt att marinera 30-40 min.

2. Tvätta äpplena, kärna ur och skär dem i fina tärningar med skalet på. Ta fisk och gurka ur marinaden, blanda med äppeltärningar och kapris. Smaka av med lite salt och peppar.

3. Servering: Bottna portionsskålar eller glas med lite sallad – eller ett serveringsfat. Lägg cevichen ovanpå, bjud med en klick dillmajonnäs.

Dela det här receptet med dina vänner!