Champinjoner Do Pyaza
Publicerat:
2013-01-30Du kan byta ut svamp mot räkor, fast vit fisk eller kyckling.
Ingredienser
4 portioner
- 250 gchampinjoner, i bitar (eller räkor, fläskkött, kyckling)
- 4 stvitlöksklyftor
- 4 cmingefära
- 1 dlvatten
- 2 mskrysk yoghurt
- ¼ tskgurkmeja
- ½ tskgaram masala
- ½ tsksalt
- 1 msksmör
- 5 stvitlöksklyftor, finhackade
- 1 stgrön spansk peppar, finhackad
- 2 stgula lökar, finhackade
- 2 sttomater, finhackade
- 1 dlvatten
- ½ tskgurkmeja
- 1 tskgaram masala
- 1 tskkoriander
- ½ tskspiskummin
- ½ tsksalt
- 2 mskgrädde
- 1 msksmör eller ghee
- 1 kruk(or)färsk koriander
- 3 mskrysk yoghurt
Så lagar du
1. Mixa vitlök, ingefära och vatten. Blanda samtliga ingredienser och låt marinera 10 minuter. Fortsätt med receptet nedan.
2. Stek vitlök och spansk peppar i olja. Tillsätt lök och stek 4–5 minuter. Lägg i tomater, koka 3–4 minuter och mosa.
3. Häll i vatten, kryddor, grädde och smör. Koka upp, lägg i svamp och koriander, sjud tills såsen tjocknar cirka 5 minuter. Rör ner yoghurt just innan servering.
Om du väljer räkor, kyckling eller fläskkött så marinerar du det i 30 minuter och kokar tills det är genomkokt, cirka 10 minuter för kyckling och fläskkött, 4 minuter för räkor.