Champinjoner Do Pyaza

Champinjoner Do Pyaza

Publicerat:

Du kan byta ut svamp mot räkor, fast vit fisk eller kyckling.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    champinjoner, i bitar (eller räkor, fläskkött, kyckling)
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 4cm
    ingefära
  • 1dl
    vatten
  • 2msk
    rysk yoghurt
  • ¼tsk
    gurkmeja
  • ½tsk
    garam masala
  • ½tsk
    salt
  • 1msk
    smör
  • 5st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1st
    grön spansk peppar, finhackad
  • 2st
    gula lökar, finhackade
  • 2st
    tomater, finhackade
  • 1dl
    vatten
  • ½tsk
    gurkmeja
  • 1tsk
    garam masala
  • 1 tsk
    koriander
  • ½tsk
    spiskummin
  • ½tsk
    salt
  • 2msk
    grädde
  • 1msk
    smör eller ghee
  • 1kruk(or)
    färsk koriander
  • 3msk
    rysk yoghurt

Så lagar du

1. Mixa vitlök, ingefära och vatten. Blanda samtliga ingredienser och låt marinera 10 minuter. Fortsätt med receptet nedan.

2. Stek vitlök och spansk peppar i olja. Tillsätt lök och stek 4–5 minuter. Lägg i tomater, koka 3–4 minuter och mosa.

3. Häll i vatten, kryddor, grädde och smör. Koka upp, lägg i svamp och koriander, sjud tills såsen tjocknar cirka 5 minuter. Rör ner yoghurt just innan servering.

Om du väljer räkor, kyckling eller fläskkött så marinerar du det i 30 minuter och kokar tills det är genomkokt, cirka 10 minuter för kyckling och fläskkött, 4 minuter för räkor.

Dela det här receptet med dina vänner!