Champinjoner Do Pyaza
Publicerat:
2013-01-30Du kan byta ut svamp mot räkor, fast vit fisk eller kyckling.
Ingredienser
4portioner
- 250gchampinjoner, i bitar (eller räkor, fläskkött, kyckling)
- 4stvitlöksklyftor
- 4cmingefära
- 1dlvatten
- 2mskrysk yoghurt
- ¼tskgurkmeja
- ½tskgaram masala
- ½tsksalt
- 1msksmör
- 5stvitlöksklyftor, finhackade
- 1stgrön spansk peppar, finhackad
- 2stgula lökar, finhackade
- 2sttomater, finhackade
- 1dlvatten
- ½tskgurkmeja
- 1tskgaram masala
- 1 tskkoriander
- ½tskspiskummin
- ½tsksalt
- 2mskgrädde
- 1msksmör eller ghee
- 1kruk(or)färsk koriander
- 3mskrysk yoghurt
Så lagar du
1. Mixa vitlök, ingefära och vatten. Blanda samtliga ingredienser och låt marinera 10 minuter. Fortsätt med receptet nedan.
2. Stek vitlök och spansk peppar i olja. Tillsätt lök och stek 4–5 minuter. Lägg i tomater, koka 3–4 minuter och mosa.
3. Häll i vatten, kryddor, grädde och smör. Koka upp, lägg i svamp och koriander, sjud tills såsen tjocknar cirka 5 minuter. Rör ner yoghurt just innan servering.
Om du väljer räkor, kyckling eller fläskkött så marinerar du det i 30 minuter och kokar tills det är genomkokt, cirka 10 minuter för kyckling och fläskkött, 4 minuter för räkor.