Champinjonsallad med parmesan och krutonger

Champinjonsallad med parmesan och krutonger.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk förrätt ur det franska köket, här med lite italiensk accent och kompletterad med krispiga krutonger. Snabbt, enkelt, gott!

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    stora, färska, fasta champinjoner
  • ev. lite persilja som garnering

Krutonger

  • 2-3skiva(or)
    bondbröd, gärna surdeg
  • 1msk
    rapsolja
  • 1nypa(or)
    salt

Dressing

  • 3msk
    olivolja
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 1st
    finhackad vitlöksklyfta, gärna färsk
  • ½dl
    riven parmesan
  • ½dl
    finhackad persilja
  • 1krm
    nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180°. Riv brödet i smulor, vänd runt dem i olja och lite salt. Rosta krutongerna gyllene och knapriga mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut och låt svalna.

2. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen.

3. Skiva svampen tunt, gärna på mandolin. Fördela den i vackert mönster på fyra tallrikar. Ringla över dressingen, strö på krutonger och ev lite persilja och servera.

Dryckestips

Vitt vin
2013 Casal di Serra Classico, Italien
Nr 12419, 85 kr

Alkoholfri cider
Stowford Press, England
Nr 1989, 12:90 kr/33 cl

Dela det här receptet med dina vänner!