Kikärtsgryta – chana masala

Tid:

Tid:

En indisk klassiker baserad på kikärtor och grönsaker, som blir en perfekt bas till ”yoga bowls”. Värmande, god och välgörande.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    kokta kikärtor (2 kartonger)
  • 1
    gul lök
  • 1
    potatis, delad i fyra delar
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 st
    spansk peppar, grön
  • ca 5 cm
    färsk ingefära
  • 1 tsk
    hel spiskummin
  • 1 tsk
    garam masala
  • 1 liten bit(ar)
    färsk gurkmeja, eller 1 tsk malen
  • 1 burk(ar)
    plommontomater (400 g) eller 2 finhackade färska tomater
  • 1 msk
    pressad citron
  • 1 kruk(or)
    färsk koriander
  • salt
  • olja till stekning
  • citronklyftor till servering

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg