Cheesecake med ädelost och pepparkakor

Cheesecake med ädelost och pepparkakor

Publicerat:

En variant på de kära pepparkakorna med ädelost.

Ingredienser

1portioner

  • 2
    gelationblad
  • 75g
    smält smör
  • 150g
    pepparkakor
  • 300g
    ädelost
  • 2dl
    färskost

Garnering

  • granatäppelkärnor
  • pistagenötter

Så lagar du

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.

2. Smält smör och mixa pepparkakor i matberedare. Blanda smör och pepparkakssmulorna till en deg. Tryck ut i en springform, 22 centimeter i diameter.

3. Mixa ädelosten med färslost. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.

4. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.

5. Garnera med granatäpplekärnor och pistagenötter vid serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!