Cheesecake med hallon

En rosa cheesecake med smak av hallon ovanpå en blåvit tallrik.

Publicerat:

Den här mumsiga cheesecaken med hallon måste du bara testa!

Ingredienser

10 - 12portioner

Pajskal:

  • 100g
    smör
  • 300g
    digestivekex (19-20 st)
  • 30g
    strösocker (2 msk)

Hallon cheesecake:

  • 400g
    frysta hallon
  • 450g
    färskost (rumstempererad))
  • 85g
    strösocker (1dl)
  • 15g
    vetemjöl (1 1/2 msk)
  • 5g
    vaniljsocker (1/2 msk)
  • 100g
    Gräddfil (1 dl)
  • 110g
    ägg (2 st)
  • 30g
    äggula (2 st)

Vispad vaniljpannacotta:

  • 5dl
    grädde
  • 85g
    strösocker (1 dl)
  • 1st
    vaniljstång
  • 2st
    gelatinblad
  • 1st
    nypa salt

Dekor:

  • 2paket
    färska hallon
  • 1kruk(or)
    citronmeliss

Så lagar du

Pajskal:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. 

3. Tryck ut smulorna i en pajform (22-24 cm) i diameter (ända upp på kanten).

4. Grädda i ugnen i 8-10 minuter.

Cheesecake hallon:

1. Tina hallonen och mixa med en stavmixer. Pressa sedan detta genom en sil så att du får ut själva juicen utan kärnor, cirka 250g (2 1/2dl). Lägg i en kastrull och låt småkoka i 10 minuter så att du får en mer koncentrerad hallonsmak, rör mellan varven. Ställ åt sidan och låt svalna helt.

2. Sätt ugnen på 130 grader (varmluft).

3. Blanda färskost, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke till en krämig konsistens. Blanda sedan i gräddfil och lite ägg i taget. Sist blandar du i hallonpurén, blanda försiktigt till en slät och fin fyllning.

4. Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen 35 - 40 min. Stäng av ugnen och öppna upp ugnsluckan lite så den får gå på eftervärme i 10 min. 

5. Ta ut och låt svalna helt innan du stoppar in din cheesecake i kylen 3-4 timmar. 

Vispad vanilj-pannacotta: 

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Dela vaniljstången och lägg den i en kastrull tillsammans med strösocker och grädde, låt koka.

3. Ta bort från värmen, krama ur vattnet ur bladen och lägg dem i kokningen med en nypa salt. Häll över i en ren skål, plasta och låt bli helt kall i kylen 3-4 tim.

4. Vispa sedan med elvisp till en fast och fin konsistens, dekorera din cheesecake som du önskar. 

Dela det här receptet med dina vänner!